Bedrijfssoftware in Leeuwarden

Welke soorten software worden er zoal gebruikt binnen een organisatie? Een tekstverwerker, spreadsheet, DTP software of bedrijfssoftware in Leeuwarden voor een specifiek bedrijf of sector. Uiteraard zal ook de administratie middels software worden bijgehouden. Soms gedeeltelijk op papier en de rest digitaal, voor een deel lokaal maar ook steeds vaker online. Het is verstandig om niet alleen de software die gebruikt wordt up-to-date te houden, maar ook om deze waar mogelijk online te gebruiken. Dit maakt integratie met andere software eenvoudiger, maar ook het delen van informatie. Zo kan de lokale financieel professional van OAMKB op afstand diensten verrichten, of zaken oppikken waar je intern niets mee kunt of wilt. Aan de andere kant is het erg praktisch wanneer je tijdens overleg direct een beroep kunt doen op up-to-date informatie. Erik van der Veen zal niet alleen de administratie online bijhouden, hij geeft ook advies over de meest voordelige implementatie van de software.

Het is niet meer de vraag of een organisatie gebruik maakt van bedrijfssoftware in Leeuwarden, maar of het optimaal toegepast wordt. Bespreek het met de online experts van OAMKB tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Software kopen of huren?

De tijd van een boekhoudpakket kopen in een grote doos met daarin een kleine CD-Rom is toch echt wel voorbij. Ook digitale downloads worden steeds vaker vervangen door online web services. Je koopt geen software meer maar huurt een licentie. Die steeds terugkerende kosten lijken misschien nadelig, toch brengen ze veel voordelen met zich mee. Hier zijn een aantal voorbeelden waarom Software as a Service (SaaS) een geschikte oplossing is:

Via een online web portaal kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week toezicht houden op de administratie.

Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden, de data is beschikbaar op zowel Windows computers, Mac, tablet en smartphone.

Door te kiezen voor software op basis van losse modules is het mogelijk custom oplossingen in te richten die perfect passen binnen het bedrijf.

Schaalbaarheid is van groot belang omdat je niet weet hoe groot de organisatie in de toekomst zal zijn. Steeds migreren naar andere software is niet wenselijk.

Bij software in de cloud worden updates automatisch doorgevoerd inclusief security patches en wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Bedrijfssoftware in Leeuwarden

Online werken is een middel, het is geen doel op zich. Soms wil je gewoon even spreken met een persoon die verstand van zaken heeft. Of je wilt data offline tot je beschikking hebben omdat (draadloos) internet nou eenmaal niet honderd procent betrouwbaar is. Ook zullen er bedrijfspecifieke redenen zijn om voor bepaalde bedrijfssoftware in Leeuwarden te kiezen. Jouw persoonlijke OAMKB adviseur kijkt met je mee om een maatwerk oplossing te bedenken die flexibel en schaalbaar genoeg is om jarenlang relevant te blijven. Ook zal er worden stilgestaan bij de huidige situatie en de reeds bestaande software en data binnen de organisatie. Zo moet er wellicht data gemigreerd worden, soms is een update of kleine uitbreiding al voldoende. Door vanuit de organisatie te denken wordt een passende oplossing snel evident. Daarbij wordt ook rekening gehouden met ambities en plannen voor de toekomst.

Voor maatwerk bedrijfssoftware in Leeuwarden neem je direct contact op met jouw lokale OAMKB administratiekantoor.