Boekhouder in Leeuwarden

De boekhouding bijhouden hoeft niet veel tijd te kosten. Eerst wordt de informatie ingevoerd in een boekhoudpakket, door de data in de juiste tabellen te zetten zal de optelsom automatisch voor je gemaakt worden. Tot zover niet echt bijzonder natuurlijk. Toch is de boekhouding bijhouden niet de reden waarom je een bedrijf bent begonnen, tenzij je een boekhouder in Leeuwarden bent natuurlijk. Een bedrijf wil bezig zijn met producten, diensten, klanten en omzet draaien.Wanneer je zelf de boekhoudkundige taken uitvoert gebeurt dit meestal tussendoor, of door iemand binnen de organisatie die je eigenlijk op een ander karwei zou willen zetten. Je kunt dit karwei natuurlijk ook gewoon uitbesteden aan het lokale administratiekantoor. Erik van der Veen neem graag het cijferwerk van je over, al heeft hij waarschijnlijk een betere oplossing voor je dat verder gaat dan cijfers in een Excel sheet invoeren.

Een boekhouder in Leeuwarden kan meer voor je betekenen dan getallen optellen. Neem vandaag nog contact op met het lokale OAMKB administratiekantoor.

Noteren en evalueren

Een telraam is niet nodig, een rekenmachine soms wel. In veel gevallen hoeft er nauwelijks tijd besteed te worden aan de boekhouding. Het is daarbij wel van belang dat de informatie op de juiste wijze aangeleverd wordt. Denk bijvoorbeeld aan e-facturen met de juiste indeling die boekhoudsoftware direct kan inlezen. Zo zijn er nog meer zaken waar de boekhouder in Leeuwarden ondernemers binnen het MKB in kan adviseren zoals:

Leg de boekhouding langs alle bedrijfsprocessen en optimaliseer op basis van deze informatie de kosten en baten van iedere afdeling.

In de boekhouding zijn patronen te herkennen zoals betalingsgedrag of leveranciers die snel stijgen in hun tarieven.

Ieder jaar zijn er subsidies of vrijstellingen die aangepast worden. Zaken in december of in januari af te handelen kan veel voordeel opleveren.

Je staat nooit meer met je mond vol tanden bij de Belastingdienst als de cijfers kloppen. En anders laat je het gewoon opknappen door de vaste boekhouder in Leeuwarden.

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een lening moet je veel informatie kunnen overleggen. Met de cijfers op een presenteerblaadje valt dit proces aanzienlijk te versnellen.

Boekhouder in Leeuwarden

In veel opzichten is het werk van de boekhouder in Leeuwarden overbodig gemaakt door software. Dat is geen reden om treurig te zijn, het creëert juist ruimte voor financieel adviseurs om creatieve oplossingen te bedenken voor financiële zaken. De harde cijfers dienen als basis voor een roadmap die binnen de organisatie gebruikt zal worden. Het biedt dan voordeel wanneer je alle financiële diensten onderbrengt bij hetzelfde administratiekantoor. Bij het lokale OAMKB kantoor profiteer je van vaste tarieven met opties voor maatwerk. Ieder bedrijf is immers uniek, toch moeten alle bedrijven voldoen aan dezelfde regels en wetten. Dankzij een boekhouder in Leeuwarden die meer biedt dan de standaard dienstverlening heb je als ondernemer een one-stop-shop voor alle fiscaliteiten. Denk aan het selecteren van de juiste online boekhoudsoftware, het automatiseren van datastromen, het decentraal verwerken van informatie en het optimaliseren van de bedrijfsresultaten.

Is jouw boekhouding toekomst proof? Bekijk het samen met Erik van der Veen in een vrijblijvend adviesgesprek.