Online boekhouden in Leeuwarden

Het papierloze kantoor leek ooit de toekomst te zijn, toch blijkt het in de praktijk niet zo eenvoudig te werken. De oude administratie wordt bewaard in mappen, het personeel gebruikt toch liever pen en papier dan een tablet. Zowel praktische zaken als gewenning spelen een rol bij de relatief langzame digitalisering van zakelijke dienstverlening. Dit is zeker zichtbaar binnen het MKB, waarin online boekhouden in Leeuwarden nog steeds in veel mindere mate toegepast wordt dan je wellicht zou denken. En bedrijven die overgestapt zijn maken helaas lang niet altijd gebruik van de juiste software, en lopen vast met tools die niet op maat gesneden zijn op de organisatie. Dit hoeft gelukkig niet zo te zijn, Erik van der Veen van het lokale OAMKB administratiekantoor legt je graag uit hoe dit werkt.

Welke meerwaarde biedt online boekhouden in Leeuwarden? Informeer naar de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe werkt de cloud eigenlijk?

Digitale nomaden zijn doorgaans jonge entrepreneurs, die gewapend met een backpack, laptop en een avontuurlijk karakter de wereld over reizen. Zolang er een internetverbinding beschikbaar is uiteraard, want alles gaat via de cloud. In praktijk bevindt de ‘cloud’ zich natuurlijk niet in de lucht, alle data wordt opgeslagen bij bedrijven die hiervoor enorme aantallen servers beheren. Dat klinkt toch een beetje riskant, jouw belangrijke data elders opslaan. Toch is het doorgaans veiliger om de administratie online op te slaan dan lokaal, mits je hier voorzichtig mee omspringt. Bij OAMKB worden de bekende administratieve processen voor een groot deel online uitgevoerd, denk hierbij aan dit soort mogelijkheden en aandachtspunten:

Online boekhouden in Leeuwarden

Je gaat niet eventjes over op een online administratie omdat je buurman het ook doet. Er moet een duidelijke reden zijn om de huidige werkwijze te veranderen. In de meeste gevallen zal online boekhouden in Leeuwarden tijd en kosten besparen, fouten elimineren uit het proces en de organisatie als geheel een sterkere positie geven ten opzichte van de concurrentie. Werk je al online? Heel goed, toch kan het wellicht nog beter. Jouw persoonlijke OAMKB adviseur bekijkt de mogelijkheden en geeft advies over hoe het nog beter kan. Daarbij wordt er vanuit een platform neutraal perspectief gewerkt, denk aan oplossingen zoals Yuki, Ficsus.nl, Exact Online, Reeleezee of Twinfield. Zaken als data conversie en personeelstraining komen uiteraard ook aan bod.

Erik van der Veen maakt gebruik van moderne tools om fiscaliteiten te verbeteren. Ontdek een nieuwe manier van werken en maak direct een afspraak.