Ons verhaal

Passie voor écht ondernemen

Mijn naam is Erik van der Veen, accountant bij OAMKB Leeuwarden. Na de Havo en het VWO ging ik Economie studeren aan de Universiteit van Groningen (RuG), waar ik vervolgens ook nog de postdoctorale opleiding Registeraccountant (RA) heb afgerond. Ik heb vervolgens een brede ervaring opgedaan op het gebied van risicomanagement, bedrijfsfinancieringen, procesbeheersing, bancaire trajecten, jaarrekeninganalyse en verbetertrajecten. Ik houd me bezig met alle facetten van fiscaliteiten en richt me op ondernemers die écht willen ondernemen.

Breed beginnen en dan de diepte in

Als financieel professional en bedrijfsadviseur heb ik een brede interesse in ondernemers. De fiscale kant is het uitgangspunt en vormt de voornaamste overeenkomst tussen mijn klanten; het is juist die diversiteit in ondernemingen en sectoren die het werk uitdagend maken en fris houden. Naast zenden is het ook veel ontvangen, door goed te luisteren naar de wensen en ambities van de ondernemer kan ik proactief meedenken om zo tot het best mogelijke resultaat te komen. De brede interesse naar ondernemers uit zich ook in mijn kerncompetenties. Naast financieel professional, bedrijfsadviseur en accountant ben ik ook inzetbaar als risicomanager, je kunt bij me terecht voor advies over financieringen, voor bedrijfsadvies en ik bezit kennis van bancaire beheer trajecten.

Bereikbaarheid als basis voor communicatie

Ik wil als ondernemer andere ondernemers helpen om de financiële kant van het bedrijf op orde te houden. Dan houden we tijd over om in overleg te treden over de zaken die je als ondernemer echt bezighouden. Door te werken op basis van transparante tarieven en openheid van zaken houd ik de drempel zo laag mogelijk. Denk aan telefonisch contact, via mail of Whatsapp. Zelfs in de avonduren en in het weekend zorg ik dat je snel een antwoord van me krijgt. Uiteraard spreek ik ook graag met je in persoon, bij mij op het kantoor of bij jou op de zaak. Digitale middelen zijn erg handig om te gebruiken, toch gaat er niets boven persoonlijk contact.

Samenwerken als een team

Mijn energie en enthousiasme uit zich privé in sportactiviteiten. Zo houd ik van volleyballen, ik geef ook training aan jeugdteams en volwassenen waar ik veel plezier aan beleef. Ik haal er ook inspiratie uit voor mijn professionele activiteiten. Zo ben ik van mening dat werken als een team het beste in mensen naar boven haalt. Samen doelen bepalen en er honderd procent voor gaan om deze doelen te bereiken of zelfs te overtreffen. Ik zie mezelf daarom niet zomaar als accountant die werkt voor zijn klanten, maar als een financiële duizendpoot die proactief meedenkt om samen tot een succesvol resultaat te komen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ik ervoor heb gekozen om me aan te sluiten binnen OAMKB, een landelijk netwerk van (online) administratiekantoren. Ik maak graag kennis met andere ondernemers die dezelfde passie delen.